Over deze site

In 1969 gingen mijn man en ik naar de VS. We zouden voor drie jaar gaan, maar we zitten er nog steeds. Zo gaat dat.

Ik doe genealogie al voor zo’n 30 jaar. Het begon toen mijn dochter een genealogie project moest doen voor 4H. Dat was het begin, en nu na mijn pensioenering, is het nog steeds een hobby, waar ik veel tijd in steek.

Ik begon met de familie van mijn man en mezelf (achternamen: Broekman, Koch, Gast, De Haan, en ten Bruggencate), allemaal in Nederland. Toen de kinderen getrouwd waren en er kleinkinderen kwamen, moesten de aangetrouwden uiteraard ook uitgezocht worden (achternamen: Seidler, Tiffany, Richstein, Edelman, Vo, Nguyen), vnl. in de VS, hoewel ze op zeer verschillende tijden naar de VS kwamen, en van zeer verschillende plaatsen. Deze kun je vinden in de Voorouders van mijn kleinkinderen.

De afstammelingen van Harmen ten Bruggencate (c. 1560) leek een leuk projectje (ze zijn natuurlijk ook aan mij verwant). Ik had niet gedacht dat er zo veel waren.

Vandaar was het maar een kleine stap naar de familie reconstructies in Almelo. Zowel de Gasten als de ten Bruggencates woonden in Almelo voor meer dan 300 jaar (er wonen nog steeds leden van de familie daar), en er waren veel verwantschappen met andere families.

Ik woon in Radburn, wat een National Historic Landmark is. De volkstelling van 1930 was mijn inspiratie om een database op te zetten om de eerste bewoners te documenteren.

Door mijn vrijwilligerswerk voor de Genealogical Society of Bergen County keek ik veel in oude kranten voor overlijdensberichten. Ik begon de overlijdensberichten te verzamelen van de “Hollanders,” mensen geboren in Nederland, die ge-emigreerd waren naar Bergen en Passaic County in New Jersey, en te proberen de link met Nederland te vinden.

Zo dat is dat. Ik hoop dat deze site nuttig zal zijn. Schrijf me, als je opmerkingen of vragen hebt. Niet alles is in het nederlands vertaald, maar ik vertel hier altijd trots dat alle Nederlanders engels kennen (in tegenstelling tot de amerikanen, die meestal maar 1 taal kennen).

Afina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.