Fenne Claassen1

V, #21330, + n 1680
  • Bewezen of mogelijke relaties:
  • Is er mogelijk een verwantschap tussen Fenne Claassen en Jorrien Claessen, Hendrik Claessen, Albert Claassen, Jan Claessen en Grietien Claessen? Jorrien, Hendrik, Albert, Jan en Grietien worden allen vermeld in Fenne's testament. Is Fenne een zuster of een tante? Claessen lijkt hier een versteend patroniem, tenzij hun vader Klaas heet.
  • Is er mogelijk een verwantschap tussen Fenne Claassen en Elsien Beckering en Jenneken Beckering? Elsien en Jenneken worden allen vermeld in Fenne's testament. Is Fenne een zuster van hun moeder?
     Fenne Claassen overleed n 1680, want zij maakt een testament.1

Andere informatie:

Fenne Claassen maakte op 27 maart 1680 een testament op. Haar momber was Herman Schuitemaker. Zij benoemt tot universeel erfgenaam Jorrien Claessen, mits hij haar voor de tijd van haar leven zal onderhouden. Zij legateert aan Hendrik Claessen, Albert Claessen, Jan Claessen, Elsien Beckering en Jenneken Beckering , alsmede Hendrickien Claessen Lint uit Oldenzaal ieder 5 car. gld. en aan Grietien Claessen een ducaat, haar bed met toebehoren, en een plaats in haar huis, zolang zij nog niet getrouwd is. Zij legateert 100 daalders aan de armen in het Gasthuis.1

Bronvermelding(en)

  1. [S23] SA, Inv. #2618, Fol. 173-175. Testament Fenne Claassen, 27 Mar 1680.