1748 Lijst van inwoners van het Gericht Almelo.


Pg. 1v.


De Gravin Weduwe Zophia Juliana Gravin van Rechteren. Gezin: de weduwe, geboren van Castell, drie kinderen: A. P. Zeijger Graaf van Rechteren Vrijheer van Almelo, Zophia Gravin van Rechteren en Frederik Reijnhard Borchard Rudolf Graaf van Rechteren Almelo, en de huishouding: Anna Apolonia Dannenbergh, kamenier, Hendrik Marenk, lijfknecht, Justus Meij, lijfknecht, Willem van Lochem, koetsier, Albert Doelen, postilion, Jacob Koster, kok, Hendrik Stoelers, Boumeester, Hendrika Korbag, werkmeijt, Janna Pens, werkmeijt, Frederica ten Cate, keukenmeijt, Margareta van Tubbergen, melkmeijt, en Jan ten Brinke, hovenier, wonende onder de vrijinge des huijses Almelo, getrouwt.


Pg. 2.


Jan Fredrik Nilant. Gezin: Jan Fredrik, zijn vrouw Elizabeth, en een meid Janna.
B. W. Budde. Gezin: de predikant, zijn vrouw Roelands, en een dienstmeisje Dina.
De eerste woning van de Weme. Willem Velthuis. Gezin: Willem, zijn vrouw Hendrina, en vier kinderen onder 10: Leida, Hendrika, Hendrik en Hendricus.
De tweede woning van de Weme. Jan Hendrik Colmschot. Gezin: Jan Hendrik, zijn vrouw Willemina, en twee kinderen onder 10: Harmina en Lena.


Pg. 2v-3.


Aalbert in Olde Getkate. Gezin: Aalbert, zijn vrouw Anna, een kind Gerrit onder 10, Jan, de oude man, en Hendrik, ongetrouwd.
Hendrik Groote Getkate. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Aele, een kind Aele onder 10, 2 knechten: Steffen en Jan Hendrik, en 2 meiden: Jenne en Marie, en Bartus D'Sceper, onder de 10 jr.
Berent Rekes. Gezin: Berent, zijn vrouw Enne Geert Nijhuis, en vier kinderen onder 10: Gerrit, Mannes, Steven en Gesina.
Jan Reekes. Gezin: Jan, zijn vrouw Gese Gerrit van de Leuvick, en twee kinderen onder 10: Swenne en Marie. Jan wordt vermeld als zoon van Berent Reekers, maar heeft wel een eigen vermelding.
Veltjan. Gezin: Veltjan, weduwnaar, en 2 meiden: Aele en Janna.
Harmen Hoeck. Gezin: Harmen, zijn vrouw Lijsbet, een kind Jan Hendrik boven de 10, en twee kinderen onder de 10: Aele en Jan.
Henrik Kleine Getkate. Gezin: Henrik en zijn vrouw Gese, zijn vader Henrik Olde Getkate en zijn vrouw Aele, een meid Maria, en Jan Bernardus, een vrije persoon.
Hendrik Holsbrink. Gezin: Hendrik, weduwnaar, een kind Janna over 10, (onwijs), en een vrije jongen Albert.
Berent Holsbrink. Gezin: Berent, zijn vrouw Janna, en een kind Hendrik onder 10.
Albert Ibbenhorst. Gezin: Albert, zijn vrouw Geertien, Jenne (onwijs) over 10 jr, zes kinderen onder 10: Hendrick, Lucas, Maria, Jan, Jannes en Harmannus, en een knecht Jan en meid Aele.


Pg. 3v-4.


Gerrit Olde Ibbenhorst. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aeltjen, Hendrik, de oude vrouw, een kind onder 10, en een knecht Gerrit.
Gese van het Hietbrink. Gezin: Gese, de moeder, en vijf kinderen over 10: Hendrik, Jenne, Albert, Jan en Janna.
Jan Knoef. Gezin: Jan, zijn vrouw Aeltje, een kind onder de 10, de vader Gerrit, twee meiden, en een vrije jongen.
Jan Hoffte. Gezin: Jan, de vader, Geeske de moeder, de zoon Jan Hoffte en zijn vrouw Anna, met een kind Hendrik onder 10, en Janna, de zuster, onder de 10.
Hendrik Hinnenvelt. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Janna, Berent Hinnenvelt de vader, Arend Hinnenvelt de zoon, een kind Hendrik boven de 10, en vier kinderen onder de 10: Aele, Geesken, Steven en Jannes, en de heerder Gerrit.
Jan van de Brandriet. Gezin: Jan, de vader, Gese, de moeder, Hendrik, de zoon, en Maria, de dochter.
Jan Schotveld. Gezin: Jan, de vader, Egbert, de zoon, met Aele, zijn vrouw en twee kinderen onder de 10: Hendrik, en Arent, de stomme. Een zuster Hendrika (vermeld als onder de 10), twee knechten: Arend en Abram, en een vrije man Jannes (onder 10.)
Harmen Brandrijt. Gezin: Harmen, zijn vrouw Aele, de vader Berend zeer oud, en zes kinderen onder 10: Hendrik, Albert, Jan, Jenne, Hendrik en Mannes.
Jan van de Leuvik. Gezin: Jan, zijn vrouw Engele, vier kinderen boven de 10: Gese, Truitien, Jan Hendrik en Jannes en een kind Aele onder de 10.


Pg. 4v-5.


Jan Egb. Robbenhaar. Gezin: Jan, zijn vrouw Aaltje en een kind Albertus onder de 10.
Frerik Robbenhaer. Gezin: Frerik, zijn vrouw Anna, twee kinderen onder de 10: Aele en Gerrit, Hendrikje, de moeder, en Jan Lucas, een weversknecht.
Jannes in de Schoppe. Gezin: alleen Jannes.
Jan in het Wolt. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertruijt, en twee kinderen onder 10: Claas en Janna.
Lucas Conink. Gezin: Lucas, zijn vrouw Enne, twee kinderen over 10: Gerrit en Jan Hendrik, en een kind Fennichjen onder 10.
Jan Lambertsen van den Holshorst. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, zijn broer Hendrik van der Horst, een kind Fenne boven de 10, en een kind Jenne onder de 10.
Jan Altena. Gezin: Jan, zijn vrouw Gesijna, en drie kinderen boven de 10: Hendrik, Gerrit Jan en Jenneken.
Jan Hendrik van de Kalkhaar. Gezin: Jan Hendrik, zijn vrouw Aele, een kind Jan over 10, Garrit, Albert en Lijzebeth onder 10, Engele, de oude moer, en Albert, een vrij persoon.
Albert Brinck. Gezin: Albert, zijn vrouw Jenne, een kind Jan, over 10, en drie kinderen onder 10: Janna, Jenne en Lijsbeth.
De weduwe Hend. Zeigers. Gezin: de weduwe en drie kinderen boven de 10: Gerrit, Jan en Berendina.
Gerrit Bolck. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Gese, een kind Jannes, over 10, vier kinderen onder 10: Zijbet, Jan, Gerrit Jan en Albert, en een meid Geertruit.


Pg. 5v-6.


Jan Reefman. Gezin: Jan, zijn vrouw Hendrine, drie kinderen onder 10: Stijne, Janna en Jenne, Jan Reefman, de vader, weduwnaar, een meid Swenne, en Harmen Reefman en Harmen Prinsen, vrije personen.
Gerrit Zeigers. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Berendina, en vier kinderen onder 10: Hendrina, Stijne, Hendrik en Geertruijd.
Jan de Greven. Gezin: Jan, zijn vrouw Jenne, twee kinderen boven de 10.
Hendrik Planthof. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Jenne, een kind Gerrit boven de 10, en twee kinderen onder de 10: Gerrit Jan en Janna.


Pg. 6v-7.


Gerrit Boom. Gezin: Jan Willemsen Boom, de vader, Gerrit Boom, zijn vrouw Janna en een kind Jenneke, onder 10, en een meid Geese.
Gerrit Lendeken. Gezin: Gerrit, weduwnaar, drie kinderen boven de 10: Jan, Janna en Jan Hendrik, en een kind Jenneken, onder 10.
Gerrit Vreman van de Weijdecamp. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Swenne, en een meid Gese, 10 jr.
Claas Hendrixen Polsvoorts. Gezin: Claas, zijn vrouw Jenneken, en twee kinderen boven de 10: Jan Hendrik en Maria.
Arend van het Nijland. Gezin: Arend met zijn vrouw Janna, en drie kinderen boven de 10: Steven, Jan Hendrik en Fije, en zijn zoon Arent met zijn vrouw Janna, en een dochter Fenneke, onder 10.
Willem Vreman. Gezin: Willem, weduwnaar, met een kind Swenne, boven de 10, zijn zoon Hendrik Vreman met zijn vrouw Stijntje, en een kind Hendrik, onder de 10, en een vrije man, Gerrit, onwijs.
Steven Kievit. Gezin: Steven, zijn vrouw Janna, drie kinderen boven de 10: Berend, Jan en Fenne, en twee onder 10: Jenneken en Geertruijd.
Gerrit D. Vreman. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Gese, twee kinderen boven de 10: Jan en Kunne, en twee kinderen onder de 10: Hendrika en Gese.
Swenneken Vikkers. Gezin: Swenneken, weduwe van J. H. Voele, drie kinderen boven de 10: Jan, Hendrik en Jannes, een kind Jan, onder 10, en een meid, Marie.
Albert Nijkamp. Gezin: Albert, zijn vrouw Hindrina Groothuijs, en twee kinderen onder de 10: Arend en Jan.


Pg. 7v-8.


Gerrit Jan ter Hammik. Gezin: Gerrit Jan, zijn vrouw Janna Volkerink, een kind Bernardus, boven de 10, en twee kinderen onder de 10: Geertruij en Jan Hendrik.
Lambert Berends Palten. Gezin: Lambert, zijn vrouw Janna Niereest, twee kinderen boven de 10: Hendrik en Hindrica, en een kind Eva, onder 10.
Hendrik Voerknegt. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Aelken Roelofsen, en vijf kinderen boven de 10: Willemina, Egbert, Gese, Roelof en Eva.
Gerrit Tusvelt. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Geertruit Reefman, een kind Albert boven de 10, en vier kinderen onder de 10: Fenneken, Stijne, Jan en Frerik.
Jan Hondebrink. Gezin: Jan, weduwnaar, en vijf kinderen boven de 10: Wolter, Geertruit, Arent, Frederikus en Harmen.
De weduwe Baerent Hondebrink. Gezin: de weduwe, Marie, en vier kinderen boven de 10: Hendrina, Jenne, Berend en Abraham.
Berent Hendriks. Gezin: Berent, zijn vrouw Lutgert Vikkers, en twee kinderen onder de 10: Hendrik en Jan.
Gerrit Lukas Veltkamp. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Janna, drie kinderen onder de 10: Aalken, Eva en Gerrit, en Aaltjen, de oude Moer.
Gerrit Voele. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Griete, en drie kinderen boven de 10: Jan, Jannes en Lijsbet.
Jan Swierink. Gezin: Jan, zijn vrouw Hendrina Nijkamp, een meid Anna, en een vrije man, Gerrit van Wierden.


Pg. 8v-9.


Jan H. Boom. Gezin: Jan H., zijn vrouw Jenne, vier kinderen boven de 10: Abraham, Albert, Janna en Berent, en een kind onder de 10: Sije.
Willem Vossecamp. Gezin: Willem, zijn vrouw Griete Geertruid en een kind Fije, boven de 10.
Jan Wint. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, twee kinderen boven de 10: Hendrica en Janna, en vier kinderen onder de 10: Gerrit, Hendrina, Stijnken en Hendricus.
Gerrit Ulenreef. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Gerritien, twee kinderen boven de 10: Lambert, en drie kinderen onder de 10: Janna, Jannes en Judith.
Peppelman. Gezin: Peppelman, zijn vrouw Stijne, een kind boven de 10: Janna, drie kinderen onder de 10: Fenne, Aelken en Jan, en Hendrik, een vrij persoon.
Jannes Hinnevelt. Gezin: Jannes, zijn vrouw Volkstelling 1748 Ambt, drie kinderen onder de 10: Wilmina, Gradus en Hendrik, en Gerrit, een vrij persoon.
Drieneman. Gezin: Drieneman, zijn vrouw Grietien, twee kinderen boven de 10: Lambert en Gerrit, een kind onder de 10: Hendrijn, en Gerrit Peppels, een vrije man.
Harm op de Rijt. Gezin: Harm op de Rijt, zijn vrouw Jenne, twee kinderen boven de 10: Jan Hendrik en Janna, vier kinderen onder de 10: Wilm, Jan, Geertruij en Gerrit, en Jan op de Rijt, weduwnaar.
Jan Kleisen. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertruid, een kind boven de 10: Hendrick, vier kinderen onder de 10: Jenneken, Willem, Stijnken en Jan Hendrik, en Hendrik Kleijsen, broer.


Pg. 9v-10.


Albert Witvoet. Gezin: Albert, zijn vrouw Geertruid, vier kinderen boven de 10: Geertruit, Jan Hendrik, Jannes en Willem, en zes kinderen onder de 10: Hendrine, Gerrit Jan, Jenne, Janna, Lijbe en Berendina.
Jan Boom op de Riet. Gezin: Jan, zijn vrouw Fenne Booms, een kind boven de 10: Hendrik, en een kind onder de 10: Geertruij, en Jenne, een oude vrouw.
Lubbert Niereest. Gezin: Lubbert en zijn vrouw Judith, met drie kinderen boven de 10: Mannes, Geertruit en Berent, en Otto de Scheper, met twee kinderen: Aalken en Gerrit.
Lucas Peppels. Gezin: Lucas, zijn vrouw Janna, en drie kinderen boven de 10: Harmen, Janna en Geesken.
Harmen van de Weide. Gezin: Harmen, zijn vrouw Fenne, en vier kinderen onder de 10: Triene, Jan, Baerent en Jenneken.
Gerrit Gladbeke. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Griete, twee kinderen boven de 10: Gerrit en Lambert, en twee kinderen onder de 10: Geertruit en Jenneken.
Arent Nijkamp. Gezin: Arent, zijn vrouw Hindrik, een kind boven de 10: Eva, drie kinderen onder de 10: Gerrit, Geesje en Geertruid, en twee vrije personen: Jannes te Mors en Abram.
Gerrit uit de Poorte. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, een kind boven de 10: Abraham, een kind onder de 10: Janna, een meid Stijne, en Harmen, vrij, van de armen besteet.
Schoppen Berent. Gezin: Schoppen Berent, zijn vrouw Jenneke, een kind boven de 10: Gerrit, vier kinderen onder de 10: Gesina, Jan, Marie en Gese, en een meid Fenne.
Hendrik Arents. Gezin: Hendrik, weduwnaar, met vier kinderen boven de 10: Berend, Garrit, Fenne en Fredrike, en Arent, een vrij persoon.


Pg. 10v-11.


Harmen ten Cate. Gezin: Harmen, zijn vrouw Maria, en twee vrije mannen, Hendrik Kalk en Wolter van den Bosch.
Jan Strateman. Gezin: Jan, zijn vrouw Jenne, twee kinderen boven de 10: Geese en Swenne, en een vrije man Lambert Grobben.
Jannes Lamberts. Gezin: Jannes, vrouw Aele, 3 kinderen onder 10: Teunis, Berendina en Gradus, Lambert Geersen, zijn vader, weduwnaar, met een kind Gradus onder de 10, en een vrije vrouw, Janna.
Jan Revenboer. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, een kind Jannes boven de 10, 4 kinderen onder de 10: Jenne, Berent, Gerrit Jan en Wilmina, en haar broer Jan.
Jenne Musebelt. Gezin: Jenne, weduwe, een dochter Jenneken boven de 10, en 2 kinderen onder de 10: Jannes en Janna.
Cornelis Beusen. Gezin: Cornelis, vrouw Trijne, drie kinderen onder de 10: Berendina, Aele en Berent.
Lambertus Rompelman. Gezin: Lambertus, zijn vrouw Hendrina, en drie kinderen onder de 10: Harmen, Derk en Hannes.
Gerrit van Brandrijt. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Fenne, 2 kinderen boven de 10: Hendrina en Jan en 2 kinderen onder de 10: Berendina en Wicher.
Jan Barlo. Gezin: Jan, zijn vrouw Gese, een zoon Jan, boven de 10, en Arent, een vrij persoon.
Jan Boom. Gezin: Jan, zijn vrouw Geesken, Jan Arent, zijn vader, twee kinderen boven de 10: Arent en Jan Hendrik, en vier kinderen onder de 10: Abram, Gerrit, Anna en Geertruijd.


Pg. 11v-12.


Jacobus Heijke. Gezin: Jacobus, vrouw Geertruid, twee kinderen boven de 10: Carlotta en Jan Carel, twee kinderen onder de 10: Fredrik Reijnt en Jan Hendrik, een meid Geertruit, en Fred. Boschman, een vrij persoon.
Jannes Boom. Gezin: Jannes, vrouw Aele, en drie kinderen onder de 10: Jan, Anna en Fenniken.
Berent van het Slot. Gezin: Berent, zijn vrouw Geesken, een meid Geertruit, en Derk, een vrij persoon.
Jannes van Stegehuis. Gezin: Jannes, vrouw Anne, en een zoon Nikes, onder de 10.
Jan Arents Sagekuile. Gezin: Jan, vrouw Hendrina, een kind boven de 10: Geertruit, vier kinderen onder de 10: Jannes, Jan Hendrik, Maria en Janna, en de oude moeder, die lam is.
Gerrit Arents. Gezin: Gerrit, vrouw Lena, drie kinderen onder de 10: Arent, Eva en Gerrit, een meid Janna, en Berent, een vrij persoon.
Henr. J. Boomsh.. Gezin: Henr., vrouw Fenne, twee kinderen onder de 10: Jan en Jan Hendrik, en een meid Gese.
Aalbert van Hagedoorn. Gezin: Aalbert, vrouw Griete, drie kinderen boven de 10: Hendrik, Egbert en Lambert, een kind onder de 10: Willem, en de oude schoonmoeder Egbert.
Jan op het Stegehuis. Gezin: Jan, vrouw Janna, en twee kinderen boven de 10: Swier en Jenneken.
Berent van Landhuis. Gezin: Berent, vrouw Lutgert, twee kinderen onder de 10: Aaltje en Hendrika, en Berent, een vrije man.
Jan Ulenreef. Gezin: Jan en zijn vrouw Aele, zijn zoon en zijn vrouw, Gerrit en Fenne, met twee kinderen boven de 10: Jan en Janna.


Pg. 12v-13.


Derk Spijkers. Gezin: Derk, vrouw Harmina, een kind onder de 10: Janna, en Hendrine, een vrije persoon.
Henr. v. Brandrijt. Gezin: Henr., zijn vrouw Janna, en drie kinderen onder de 10: Janna, Aele en Zwier.
Henr. Boom. Gezin: Henr., vrouw Geertruid, een kind boven de 10: Jannes, zijn zoon en vrouw Garrit en Wilmken met vijf kinderen: Janna, Hendrick, Anna, Jan en Willem, waarvan de eerste boven de 10 is.
Egbert Booms. Gezin: Egbert en vrouw Lambertien, en Lambert Booms, zijn vrouw Engele, en dochter Eva, onder de 10.
Gerrit v. Graven. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Maria, een kind boven de 10: Janna, 2 kinderen onder de 10: Evert en Jan, een meid Janna, en een vrij persoon Jan.
Geert van het Camphuis. Gezin: Geert, vrouw Maria, een kind boven de 10: Jan, twee kinderen onder 10: Geertruij en Willemina, een meid Griete, en Willem, een vrije man.
Jan Graffije. Gezin: Jan, vrouw Jenneke Dieterink, twee kinderen onder 10: Hermannus Joannes en Bernardina, en een meid Janna.
Hendrik Vikkert. Gezin: Hendrik, vrouw Geertruid, twee kinderen boven de 10: Abraham en Harmen, en een kind onder 10: Lutgert.
Dirk Fikkert. Gezin: Dirk, vrouw Harmina, twee kinderen onder 10: Hendrik en Harmina, een knecht Roelof, en een meid Janna.
Harmen van de Vetketel. Gezin: Harmen en vier (niet bij naam genoemde) kinderen boven de 10.


Pg. 13v-14.


Jan Witvoet. Gezin: Jan, zijn vrouw Gese, 4 kinderen onder de 10: Jan, Gerrit, Jannes en Mariken, en Maria, de oude moer.
Jan van de Kamp. Gezin: Jan, zijn vrouw Maria, 1 kind onder de 10: Gesina, een meid Janna, en Gerrit, een vrij persoon.
Lucas Gosen. Gezin: Lucas, zijn vrouw Geertruit, 2 kinderen boven de 10, Derk en Hendricus, 1 kind onder de 10, Fenneken, en een meid Janna.
Hendrik Prinsen. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Hendrina, 2 kinderen boven de 10: Geese en Harmen, en twee kinderen onder de 10: Janna en Maria.
Derk Joosten. Gezin: Derk, zijn vrouw Aele, twee kinderen onder de 10: Swierken en Janna, en een meid Geertruid.
Wolter Robbenhaer. Gezin: Wolter, zijn vrouw Lutte, een kind boven de 10: Hendrika, en een kind onder de 10: Henrikus.
Gerrit Beurneman. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aleida, een kind boven de 10: Bernardus, een kind onder de 10: Gerrit Jan, een meid Engele, en Berent, een vrije man.
Jannes Ulenreef. Gezin: Jannes, zijn vrouw Aerne, en een kind onder de 10: Janna.
Leese Berent. Gezin: Leese Berent, zijn vrouw Hindrina, een dochter Aelken boven de 10, en 3 kinderen onder de 10: Geesken, Eva en Jan.
Willem Braakman. Gezin: Willem, zijn vrouw Maria, een zoon boven de 10: Harmannus, een zoon onder de 10: Gerrit, en een meid Willemina.
Berent Roosdom. Gezin: Berent, zijn vrouw Anna, twee kinderen onder de 10: Hendrik en Janna, en Jan, een vrije man.
Hendrik Rouhof. Gezin: Hendrik en zijn vrouw Jenne, Albert Rouhof met zijn vrouw Hendrina, een kind boven de 10: Berent, en vijf kinderen onder de 10: Jannes, Hendrik, Jannes, Janna en Gerrit, een knecht Egbert, en een meid Janna.


Pg. 14v-15.


Berent Knoop. Gezin: Berent, zijn vrouw Hendrica, en drie kinderen onder de 10: Albert, Petronella en Tonij.
Jannes Joosten. Gezin: Jannes, zijn vrouw Lijsbet, twee kinderen boven de 10: Arent en Maria, een meid Harmine, en Harmen de Hierde.
Willem Boom. Gezin: Willem, en zijn vrouw Johanna Hassevoort.
Christiaan Rompelman. Gezin: Christiaan, zijn vrouw Gerhardina, twee kinderen boven de 10: Hendrik en Jan, twee kinderen onder 10: Anna en Gerrit, en een knecht Jan.
Willem van Enschede. Gezin: Willem, zijn vrouw Willemine, twee kinderen boven de 10, Berend en Hendrina, en twee kinderen onder 10, Janna en Geertruit.
Jan de Jager. Gezin: Jan, zijn vrouw Fenne, een kind boven de 10: Gese, en twee kinderen onder 10: Hendrik en Willem.
Gradus Vreman. Gezin: Gradus en zijn vrouw Jenneken Klumpers.
Landgericht. Wever Jan. Gezin: Wever Jan, zijn vrouw Geertruit Meijers, een zoon boven de 10, Gerrit, en twee kinderen onder de 10, Berent en Gese.
Derk Hinnevelt. Gezin: Derk, zijn vrouw Marie, en een kind onder de 10, Aele.
Egbert van Koninkhuis. Gezin: Egbert, zijn vrouw Aele, en twee kinderen onder de 10: Hendrik en Judith.
Hendrik Jan Ree. Gezin: Hendrik Jan, zijn vrouw Agnes, twee kinderen onder de 10: Jan en Hendrika, en Lambert en Tonij, zijn broers.
Derk Peppels. Gezin: Derk en zijn vrouw Janna.
Lambert Evers. Gezin: Lambert, zijn vrouw Stijne, een kind boven de 10: Geese, en vier kinderen onder de 10: Egbert, Frerik, Everdina en Aele.


Pg. 15v-16.


Jan van het Rot. Gezin: Jan, zijn vrouw Egberdina, en twee kinderen onder de 10: Gerrit Jan en Jannes.
Gerrit Schutten. Gezin: Aele, de oude moer, Gerrit, zijn vrouw Jenne, drie kinderen onder de 10: Jan, Gerrit en Willemina, Arent de Hierde, een meid Janna, en Aalbert, zijn broer.
Spijker Jannes. Gezin: Spijker Jannes, zijn vrouw Aele en een kind Fenne onder de 10.
Swier Spijkers. Gezin: Swier, zijn vrouw Janna, twee kinderen onder de 10: Hendrik en Jannes, en twee knechten: Hendrik en Jan.
Hendrik Seuten. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Aele, en vier kinderen boven de 10: Berendina, Triene, Geesken en Gerrit.
Jan H. Beurneman. Gezin: Jan H., zijn vrouw Janna, een kind boven de 10: Griete, en drie kinderen onder de 10: Geesken, Hendrik en Aalbert.
Gerrit Banis. Gezin: Gerrit en zijn vrouw Gese, Jan Banis met zijn vrouw Hendrina, en een dochter onder de 10: Willemina, en drie vrije personen: Jenne, Jan, en een jongen Egbert.
Berent Gerritsen. Gezin: de oude moeder Berentjen, Berent Gerritsen, zijn vrouw Hendrina, een kind onder de 10: Gerrit, en de weduwe van Wolter en Geesken.
Barent Hagedoorn. Gezin: Janna Knoop, de weduwe van Albert Knoop, Barent, zijn vrouw Berentje, twee kinderen onder de 10: Albert en Abram, en een meid Trijne.


Pg. 16v-17.


Gerr. Gerrits Knoop. Gezin: Gerr., zijn vrouw Jenne, een kind boven de 10: Aalbert, vier kinderen onder de 10: Gerrit, Berent, Tonij en Jenneken, en een meid Janna.
Claesse Knoop. Gezin: Claesse, zijn vrouw Jenne, een kind boven de 10: Aalbert, drie kinderen onder de 10: Hendrik, Tonij en Hendrina, en Albert, onwijs, een vrij persoon.
Jan Wondeman. Gezin: Jan, zijn vrouw Eva, drie kinderen boven de 10: Gerrit, Lambert en Maria, en drie kinderen onder de 10: Jannes, Gerrit Jan en Janna.
Ger. Egb. Knoop. Gezin: Ger., zijn vrouw Geertrui, een kind boven de 10: Eva, drie kinderen onder de 10: Lambert, Jan en Jenneken, en Gerrit, een vrij persoon.
De weduwe Ev. Rikkerink. Gezin: de weduwe en twee kinderen boven de 10: Jan Rhee en Gerhardus Rhee.
Martin van Krommedijk. Gezin: Martin, zijn vrouw Jenneken, en twee kinderen onder de 10: Harmina en Trijne.
Hendrik Broekhuis. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Harmine, een kind onder de 10: Fenneken, een meid Gese, en Gerrit, een vrij persoon.
Jannes Kroesen. Gezin: Jannes, zijn vrouw Hendrina, vier kinderen onder de 10: Jan, Hendrik, Gese en Abram, Hendrik de oude man, en Gese zijn vrouw.
Henrik op het Landhuis. Gezin: Henrik, zijn vrouw Janna, drie kinderen boven de 10: Albert, Marie en Hendrika, en een kind onder 10: Harmannus.
Jan Albertsen van het Landhuijs. Gezin: Jan, weduwnaar, zijn zoon Albert van het Landhuis en zijn vrouw Aele, twee kinderen boven de 10: Jenne en Janna, en een kind onder 10: Jannes.
Wolter Janmaat. Gezin: Wolter, zijn vrouw Wilmken, en drie kinderen boven de 10: Janna, Pieter en Aele.


Pg. 17v-18.


Jannes Hinsenvelt. Gezin: Jannes, zijn vrouw Jenne, vier kinderen onder de 10: Gerrit, Mannes, Gese en Hendrine, een meid Fenne, en Hendrik, de schoonvader.
Jannes Vonken. Gezin: Jannes, zijn vrouw Lijsbet, twee kinderen boven de 10: Janna en Jan, zes kinderen onder de 10: Lambert, Gradus, Trijne, Hendricus, Mariken en Aele, en Jan Vonken, de vader, en Anna Maria, zijn vrouw.
Willem Stokkeler. Gezin: Willem, zijn vrouw Trijne, drie kinderen onder de 10: Swier, Jannes en Mariken, Maria van het Stokelaer, de moeder, en Lambert, een vrije persoon.
Aalbert Witvoet. Gezin: Aalbert, zijn vrouw Trijne, een zoon onder de 10: Aalbert en Fenne de moeder.
Wolter in Schoppe. Gezin: Wolter, weduwnaar, zijn zoon Albert, zijn vrouw Jenne, twee kinderen onder de 10: Geesken en Trijntje, en Janna, een lam meisje.
Jan Bruggink. Gezin: Jan, zijn vrouw Engele, drie kinderen boven de 10: Jannes, Teunis en Lucas, twee kinderen onder de 10: Gerrit en Barent, een knecht Willem en een meid Aele, en Hendrik, een vrij persoon.
Jan Bartels. Gezin: Jan, zijn vrouw Hendrine, een dochter boven de 10: Aele, en drie kinderen onder de 10: Hendrik, Swenne en Stijne.
Gerrit Pesie. Gezin: Gerrit met zijn vrouw Hendrine en een kind onder de 10: Albert, zijn zoon Jan en zijn vrouw Maria, met twee kinderen onder de 10: Gradus en Jannes, een meid Fenne, en Ariaen de Jonge, een vrij persoon.


Pg. 18v-19.


Jan Spijkers. Gezin: Jan, zijn vrouw Hinne, twee kinderen boven de 10: Lambert en Gerrit, en een meid Dina.
Berend Janssen van de Graven. Gezin: Berend, weduwnaar, en drie kinderen boven de 10: Jan, Trijne en Aele.
Jannes Bennink. Gezin: Jannes, zijn vrouw Jenne, en twee kinderen onder de 10: Henrik en Jan.
Jan Berents. Gezin: Berent Hendriksen met zijn vrouw Aele, en een dochter Geeske (blind, boven de 10), en Jan Berents met zijn vrouw Catrina, en een kind onder de 10: Aalken.
Hendrik op Graven. Gezin: Hendrik, weduwnaar, en drie kinderen boven de 10: Aalbert, Maria en Fenna.
Jan op de Brake. Gezin: Jan, zijn vrouw Anna, twee kinderen onder de 10: Jannes en Fenne, een knecht Lambert, een meid Aele, en twee vrije personen: Mine, 8 jr, en Harmen. (NOTE: Mine zou Harmina Kolthof kunnen zijn, zij is niet vermeld met haar ouders.)
Fineman. Gezin: Fineman, zijn vrouw Aaltje, een zoon Jan boven de 10, een dochter Fenneken onder de 10, en een meid Marie.
Jan Rinkeler. Gezin: Jan, zijn vrouw Eva, twee kinderen boven de 10: Derk en Jannes, vier kinderen onder de 10: Marie, Mannes, Jan Henrik en Jan, en een meid Jenne.
Hendrik Dekkers. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Swenne, en vier kinderen onder de 10: Harmen, Jan, Engela en Jannes.
Abram op de Keuken. Gezin: Abram, zijn vrouw Aalken, twee kinderen onder de 10: Jan en Hendrina, en zijn moeder Hendrina.


Pg. 19v-20.


Slag Jan. Gezin: Slag Jan, zijn vrouw Grete, vier kinderen onder de 10: Gerrit, Hendrik, Jan en Harmen, en Slaghans, de oude man.
Jan van de Keuken. Gezin: Jan, zijn vrouw Aalken, twee kinderen onder de 10: Gerrit en Jan Willem, Geertien, de oude moer, en twee knechten: Harmen en Eesse.


Pg. 20v-21.


Jan Crabshuis. Gezin: Jan, zijn vrouw Fenne, een kind boven de 10: Gerrit, en drie kinderen onder de 10: Gerrit Jan, Maria en Diena.
Harmen Exo. Gezin: Harmen, zijn vrouw Elsken en vijf kinderen boven de 10: Berent, Jan, Jannes, Hinne en Stijne.
Pesie Jannes. Gezin: Pesie Jannes, zijn vrouw Jenne en twee kinderen onder de 10: Berent en Geesken.
't Prinsie Berentien. Gezin: Berentien en twee kinderen onder de 10: Jenne en Harmina.
Jan Coninks. Gezin: Jan, zijn vrouw Dina, een kind boven de 10: Janna, en vier kinderen onder de 10: Elsken, Aale, Hendrina en Hendrike.
Jannes Hemmink. Gezin: Jannes, zijn vrouw Geese, twee kinderen onder de 10: Maria en Geertruid, twee knechten: Gerrit en Gerrit de hierde, en twee meiden: Marie en Harmine.
Jan Gerritzen. Gezin: Jan, zijn vrouw Hendrina en 3 kinderen onder de 10: Jannes, Gerrit en Aalbert. Onder hetzelfde nummer werden vermeld 't Mantien, Hindrik zijn vrouw, en zoon Jannes, boven de 10.
Henr. Bevedam. Gezin: Henr., zijn vrouw Jenneke, twee kinderen boven de 10: Frerik en Jan, een kind onder de 10: Derk, en een meid Janna.
Nip Claas. Gezin: Nip Claas, zijn vrouw Gese, Fenne, zijn schoondochter, weduwe, en een kind onder de 10: Jannes, en Swier, een vrij persoon, van de diakonie besteet.
Jan ter Hammik. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertruid, een kind boven de 10: Gerrit, en drie kinderen onder de 10: Jannes, Lucas en Abraham.


Pg. 21v-22.


Gerrit Kolthof. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, drie kinderen onder de 10: Wolter, Harmen en Harmen Hendrik, een knecht Gerrit, een meid Engele, en Jan, de halve broer.
Lucas Ruvecamp. Gezin: Lucas, zijn vrouw Fenne, een kind boven de 10: Berent, vier kinderen onder de 10: Roelof, Jenneke, Bernardus en Hendrik, en een meid Lutgert.
Weer Harm. Gezin: Weer Harm en zijn vrouw Janna, en Gerrit en zijn vrouw Janna.
Jannes Hammink. Gezin: Jannes, zijn vrouw Maria Egberts, drie kinderen onder de 10: Lijsbet, Jan en Berendine, twee knechten: Jan de Bolte (ms R:Possible) en Willem, en twee meiden: Lutgert en Jenne.
Maat Wolter. Gezin: Maat Wolter, zijn vrouw Gebbe, een kind boven de 10: Jan, een knecht Hendrikus Bruggink, verloofd, een meid Jenne, en Janna, van de armen besteet.
Jan Bolshoeve. Gezin: Jan, weduwnaar, 3 kinderen boven de 10: [RG:Witness\, en een Kind onder de 10: Fije.
Gerrit Aelderinck. Gezin: Gerrit, weduwnaar, een dochter Geertruid (boven de 10), 2 kinderen onder de 10: Berend en Aaltje en Hendrik, een vrij persoon.
Harmen Aalderink. Gezin: Harmen, zijn vrouw Regina, zijn zoon Hendrik en zijn vrouw Jenne, een kind boven de 10: Hendrik, twee kinderen onder de 10: Jan en Harmannus, en een meid Jenne.
Jan Sveren. Gezin: Jan, zijn vrouw Lutgert, een meid Jenne, zijn zuster Janna en Gerrit Derksen, een vrij persoon.
Roelof Grobben. Gezin: Roelof, zijn vrouw Gese en zijn zuster Gese.


Pg. 22v-23.


Jan Grimberg. Gezin: Jan, zijn vrouw Elsken, twee kinderen onder de 10: Janna en Hendrik, Elizabeth, de zuster, en Abram, zijn broer.
Jan Derksen. Gezin: Jan, zijn vrouw Maria, een zoon Jannes boven de 10, en twee kinderen onder de 10: Derk en Hendrica.
Esse Krabshuis. Gezin: Esse, zijn vrouw Aele, Hendrik en zijn vrouw Janna, twee kinderen onder de 10: Jannes en Harmina, en Gerrit, een vrij persoon.
Jan Lambers. Gezin: Jan, zijn vrouw Egberdina, en twee kinderen onder de 10: Geesken en Lijsbet.
Albert Grobben. Gezin: Albert, zijn vrouw Eva, en twee kinderen onder de 10: Roelof en Gerrit.
Egbert Exo. Gezin: Egbert, zijn vrouw Fenne, drie kinderen onder de 10: Hendrik, Jannes en Henricus, en Berent, de oude vrouw, schoonmoeder.
Gerrit van kleine Rengelink. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Trijne, een kind onder de 10: Hendrine, een meid Geertruit, en Berent, de broer.
Egbert Rengelink. Gezin: Egbert, zijn vrouw Eesse, en drie kinderen boven de 10: Hendrik.
Jan Post Reng.. Gezin: Jan, zijn vrouw Swenne, en 2 kinderen boven de 10: Wolter en Hendrina.
Gerrit Hemmik. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Jenne, en Hendrine (boven de 10), Gradus en zijn vrouw Janna, en drie kinderen onder de 10: Hendrick, Jan en Gerrit.


Pg. 23v-24.


Hendrik Grobben. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Marie, drie kinderen boven de 10: Jan, Hendrina en Gerrit, en Marie, een spoelster.
Jannes Tijhof. Gezin: Jannes, zijn vrouw Jenne, zijn vader en moeder Steven en Aele, drie kinderen onder de 10: Janna, Gerrit Jan en Aele, een meid Harmine, en twee vrije personen: de jonge Berent (onder 10) en Gerrit.
Gerrit Elshof. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, drie kinderen boven de 10: Jannes, Gerrit Jan en Fenneken, en Albert Vrieling, een vrij persoon (Dit zou Albert Vrijling of Albert Alberts Vrielink kunnen zijn.)
Arent Noordijk. Gezin: Arent, zijn vrouw Jenne, vier kinderen onder de 10: Anna, Swenne, Eva en Jan, een knecht Gerrit, een meid Leine, en Willem, een vrij persoon, van de Diaconie besteed. Janna, de oude moeder en dochter Janna (boven de 10) wonen bij hen in.
Hendrik Schulenborg. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Jenne, zijn zoon Gerrit en zijn vrouw Hinne, een kind onder de 10: Gerrit, en een knecht Jannes de Hierde.
Cornelis Bak. Gezin: Cornelis Bak, zijn vrouw Swenne en een niet bij naam genoemde dochter boven de 10.


Pg. 24v-25.


Velten Janssen. Gezin: Velten Janssen, zijn vrouw Janna, 2 kinderen boven de 10: Fenne en Albert, en 2 vrije personen: Hendrik en Jan.
Egbert op het Rot. Gezin: Egbert, zijn vrouw Griete, drie kinderen boven de 10: Jannes, Gerrit en Janna, en vier kinderen onder de 10: Abraham, Steven, Gerrit Jan en Jan.
Henr: op Schelfhorst. Gezin: Henr:, zijn vrouw Swenne, een kind boven de 10: Jan, en vier kinderen onder de 10: Hendrikus, Baerendina, Jenneken en Geertruit.
Henrik Meulenbelt. Gezin: Henrik, zijn vrouw Jenneken, drie kinderen boven de 10: Swier, Geesken en Jan, en een kind onder de 10: Jan.
Hendrick Rensink. Gezin: Hendrick, zijn vrouw Henrike, en twee kinderen boven de 10: Jenneken en Jan, hun zoon Hendrik, zijn vrouw Jenne, en drie kinderen onder de 10: Hermina, Jannaken en Jan, Marten, de varkenhierde, en Geertrui de koehierde.
De weduwe Harmen Meulenbelt. Gezin: de weduwe en drie kinderen boven de 10: Jan, Gerrit en Janna.
Aa Jan. Gezin: Aa Jan, zijn vrouw Swierken, een meid Hendrike, en Harmen van 't Veen, een vrij persoon.
Hendrik Aalderink. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Hendrina, een kind onder de 10: Abraham, en een meid Janna van het Clooster.
Berent Hinnen. Gezin: Berent, zijn vrouw Lutgert, een kind onder de 10: Jan, en Hendrik, een jongen besteet van de Diaconie.
Ger. Henr. Schelfhorst. Gezin: Gerrit, weduwnaar, vier kinderen boven de 10: Hendrina, Gerrit Jan, Frerik en Aele, Jan van de Hammik en zijn vrouw Anna, en een meid Janna.


Pg. 25v-26.


Hendrik van het Rot. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Janna, een kind boven de 10: Hendrina, en een meid Janna.
Wolter Rensink. Gezin: Wolter, zijn vrouw Gebbe, Aalbert, zijn vrouw Jenne, een kind onder de 10: Hendrik, en twee hierdes, Hendrik en Jenne.
De weduwe Jan Grutters. Gezin: Jan, twee kinderen boven de 10: Jenneke en Geesken, en een meid Swenne.
Gerrit Vrijlink. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Jenneke, vier kinderen boven de 10: Fenneken, Hendrik, Jannes en Gerrit Jan, en Aalken, de dochter van de Coetsier.
Jan Vrijlink. Gezin: Jan, zijn vrouw Anna, twee kinderen boven de 10: Jannes en Abram, en twee kinderen onder de 10: Hendrina en Abram.
Hag Jan Rengelink. Gezin: Hag Jan, zijn vrouw Maria, drie kinderen boven de 10, Gerrit, Janna en Hendrik, en drie kinderen onder de 10, Aalken, Hendrina en Jannes.
Jannes op het Hag. Gezin: Jannes, zijn vrouw Maria, een zoon Hendrik boven de 10, en drie kinderen onder de 10, Janna, Gerrit Jan en Aele.
Albert Jansen Meulenbelt. Gezin: Albert, zijn vrouw Mette, een kind boven de 10: Swier, lamagtig, twee kinderen onder de 10: Hendrikes en Steven, en een meid Fenne.
Jan Vrielink. Gezin: Jan, zijn vrouw Hendrina, drie kinderen boven de 10: Jenne, Janna, Jan, Geertrui en Albert, drie kinderen onder de 10: Hendrine, en een knecht Gerrit.
Berent Camphuis. Gezin: Berent, zijn vrouw Jenne, een kind boven de 10: Janna, en twee kinderen onder de 10: Arent en Frerik.
Heijlen Harmen Camphuis. Gezin: Heijlen Harmen, zijn vrouw Lijsbet, vier kinderen boven de 10: Lucas, Geertruit, Jannes en Jan, en vier kinderen onder de 10: Jan Hendrik, Fredrik, Geeze en Hendrikus.


Pg. 26v-27.


Jan Kamphuis. Gezin: Jan, zijn vrouw Marie, en drie kinderen onder de 10: Jan, Harmen en Geesken.
Jan Vellecate Voerhuis. Gezin: Jan, zijn vrouw Maria, een kind boven de 10: Gerrit, en een kind onder de 10: Hendrina.
Harmen Camphuis. Gezin: Harmen, zijn vrouw Fenne, Gese, boven de 10, en Berent Camphuis en zijn vrouw Jenne.
Jannes Bruggink Voerhuis. Gezin: Jannes, zijn vrouw Gese, en drie kinderen onder de 10: Gerrit, Jenne en Marie.
Nip Geerlig. Gezin: Nip Geerlig, zijn vrouw Derckien, twee kinderen boven de 10: Janna en Roelof, en twee kinderen onder de 10: Abram en Jenneken.
Gerrit Kooij. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Maria, een kind boven de 10, Janna, en twee kinderen onder de 10, Swenne en Lena.
Jannes Ruvecamp. Gezin: Jannes en zijn vrouw Jenneke.
Gerrit Aelen. Gezin: Gerrit, weduwnaar, met een kind Hindrik boven de 10, zijn zoon Albert, met zijn vrouw Berentien, en twee kinderen: Fenne boven de 10, Gerrit Jan onder de 10, en Gerrit, een weversknecht.
Jan Henr. Grobbe uit Naphuis. Gezin: Jan Henr., zijn vrouw Hendrine, de zuster Trijne, een jonge knecht Hendrik, en Jan, een vrij persoon.
Jan ter Stege. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, twee kinderen boven de 10: Geertruid en Gerrit Jan, en een kind onder de 10: Hendrine.


Pg. 27v-28.


Jan Kleijn Bokhove. Gezin: Jan, zijn vrouw Gese, en drie kinderen onder de 10: Berent, Jannes en Jan.
Jan Janssen van het Schuttenhuijs. Gezin: Jan, zijn vrouw Jenne, Schut Hendrik, zijn vrouw Janna, een kind onder de 10: Jenne, en Jannes, van de Diaconie besteet.
Heijlen Lucas. Gezin: Heijlen Lucas, zijn vrouw Hendrik, een kind boven de 10: Hendrine, en een kind onder de 10: Jenne.
Heilen Albert. Gezin: Heilen Albert, zijn vrouw Geertruijd, een kind boven de 10: Dina, een kind onder de 10: Dine, en Aalken van de Diaconie.
Berent Kleijn Bokhove. Gezin: Berent, zijn vrouw Harmina, een kind boven de 10: Gese, en 4 kinderen onder de 10: Jenne, Berent, Jannes en Jenneke.
Jan Willemsen. Gezin: Jan, zijn vrouw Aele, en drie kinderen onder de 10: Arend, Jannes en Abraham.
Toorn Lucas. Gezin: Toorn Lucas, zijn vrouw Janna, zijn dochter Geertien, een kind Fenne (boven de 10), een kind Geertruid (onder de 10), een knecht Jan, en Geertruid, de dochter van de zuster.
Frerik Grobben. Gezin: Frerik, zijn vrouw Gebbe, twee kinderen boven de 10: Gerrit en Geese, en vier kinderen onder de 10: Aele, Janna, Wilmina en Fredricus.
De weduwe Frer. Bevedam. Gezin: de weduwe, twee kinderen boven de 10: Jenne en Janna, een meid Aelken, en Jannaken, de dochter van de zuster.
Ger. Bevedam. Gezin: Ger., zijn vrouw Aele, drie kinderen onder de 10: Fenne, Gerrit Jan en Jan, een meid Mijna, en een knecht Gerrit.
De weduwe Aele Vellecate. Gezin: de weduwe, en twee kinderen boven de 10: Gerrit Jan en Geertruijd, en Geert, haar zwager.


Pg. 28v-29.


Bos Lambert. Gezin: Bos Lambert, zijn vrouw Engele, en vijf kinderen onder de 10: Enne, Geertruit, Hendrina, Harmen en Fenne.
Bos Arent. Gezin: Bos Arent, zijn vrouw Harmina, en vijf kinderen onder de 10: Jenne, Harmina, Hendrika, Gerrit en Aele.
Gerrit Abbink. Gezin: Gerrit, de oude man, Jan Abbink, zijn vrouw Engele en drie kinderen onder de 10: Gerrit Jan, Janna en Jannes, en Gerrit Abbink, zijn vrouw Jenne en zoon Jan Hendrik.
Gerrit Hobbelink. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Janna, een kind onder de 10: Janna, en Geertruit, de zuster.
Willem Wessels. Gezin: Willem en zijn vrouw Hendrikien, en Aalken, een vrij persoon.
Lucas van Delden. Gezin: Lucas, zijn vrouw Geesien, en drie kinderen onder de 10: Jannes, Engele en Gerardina.
Hendrik Wagehals. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Fenneke, en drie kinderen onder de 10: Maria, Lambertina en Harmina.
Hendrik te Wierke. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Geertruit, en twee vrije personen: Fenne en Jan Hendrik.
Weer Jan. Gezin: Weer Jan, zijn vrouw Berentjen, en een kind onder de 10: Bernardus.


Pg. 29v-30.


Engbert Geersen. Gezin: Engbert, zijn vrouw Aelken Lankamp, en een kind onder de 10: Enneken.
Lowijs Ruvekamp. Gezin: Lowijs, zijn vrouw Christina, drie kinderen boven de 10: Elias, Hendrica en Jan Hendrik, en drie kinderen onder de 10: Anna Gesina, Christina en Jannes.
Berent Grobben. Gezin: Berent, zijn vrouw Leijde Ruvecamp, en een kind onder de 10: Fenneken.
Harmen Grobbe. Gezin: Harmen, zijn vrouw Gese, twee kinderen boven de 10: Jan en Geertruid, en drie kinderen onder de 10: Gerrit, Mannes en Jannes.
Gerrit van het Rot. Gezin: Gerrit en zijn vrouw Maria Eskes.
Lijsbet, de weduwe Timmer. Gezin: de weduwe, een kind boven de 10: Hendrik Jan, Cornelis van de diakonie, onder de 10, en de weduwe van Gerrit Ruvekamp, met twee kinderen onder de 10: Geesken, blind, en Aaltjen.
Jan Vrielink. Gezin: Jan, Geertruit Willemsen, en Harm: Ruvekamp, een vrij persoon.
Geert Grobben. Gezin: Geert, zijn vrouw Fenneken Vrijlink, en twee kinderen onder de 10: Jan en Janna, en de weduwe van Berent Exoo met een dochter Hendrina, onder de 10.
Jurien Nets. Gezin: Jurien en zijn vrouw Regina.
Mannes Hinnen. Gezin: Mannes, zijn vrouw Janna Grobben, en een kind onder de 10: Hendrina.
Gerrit Hinnen. Gezin: [P1G, zijn vrouw Hendrine, en het dochtertje van de Coetsier (onder de 10.)
Tonis te Wierkke. Gezin: Tonis, zijn vrouw Geertruit Roelofs, en een kind onder de 10: Harmina, en Gerrit ter Steege en zijn vrouw Fenneken Berents.


Pg. 30v-31.


Jan Hendrik Stokkeler. Gezin: Jan Hendrik, zijn vrouw Geesien Jolink, en een kind boven de 10: Wilmine.
Jacob Lucas. Gezin: Jacob, zijn vrouw Janna Wegters, en twee kinderen onder de 10: Mathijs en Jacobus.
Derk de Ruiter. Gezin: Derk en zijn vrouw Janna.
Jan Th. Schimmelpennink. Gezin: Jan Th., zijn vrouw Aleida Boom, een kind boven de 10: Geesken, twee kinderen onder de 10: Hendrik en Margrietien, en een meid Stijne.
De weduwe Pannen Jan. Gezin: de weduwe, een zoon Tonij boven de 10, en twee zonen onder de 10: Gerrit en Aalbert.
Jan Vrilink. Gezin: Jan, zijn vrouw Willemken, en twee kinderen onder de 10: Jan en Herman.
Hindrik Masman. Gezin: Hindrik, zijn vrouw Eva, een kind boven de 10: Hendrik, twee kinderen onder de 10: Enneken en Hendrike, en een knecht Hendrik.
Jacobus Monnik. Gezin: Jacobus, zijn vrouw Aleida Bruggink, twee kinderen boven de 10: Frans Harmen en Simon, en twee kinderen onder de 10: Jacobus en Adolph Philip.
Willem Lankamp. Gezin: Willem, zijn vrouw Hendrina, Harmen Lankamp, zijn vader, zijn vrouw Harmken, en een kind boven de 10: Hendrine, Gerrit, de varkenshierde, en Gerrit de hierde.
Hendrik Meulenbelt. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Jenne, en vijf kinderen onder de 10: Frerik, Abram, Geerlig, Fredricus en Derk.
Jannes Janmaat. Gezin: Jannes, zijn vrouw Jenneke, en Hend. Jan Baerschers, een vrij persoon.
Griete Hondebrink. Gezin: Griete, weduwe, Jan Hendrik Kas zoon, Jenneken Pauls, de bestemoer, over 90 jr oud.


Pg. 31v-32.


Jan Lucas Bolk. Gezin: Jan Lucas, zijn vrouw Hendrina Harms, twee kinderen boven de 10: Jan en Gerrit, en Geesken Brijkhuis, de schoonmoeder.
Gerrit Polsvoort. Gezin: Gerrit, weduwnaar, en twee kinderen boven de 10: Clement en Augustinus.
Jannes Classen. Gezin: Jannes, zijn vrouw Berentien, en een kind onder de 10: Hendrik Jan.
Egbert Ruvecamp. Gezin: Egbert, zijn vrouw Aele, en twee kinderen onder de 10: Jenneken en Berendina.
Martinus Reinders. Gezin: Martinus, zijn vrouw Aeltien, twee kinderen onder de 10: Harmen en Mannes, en twee vrije personen, Gerrit Ruvekamp, oud, en Bernardus.
Jan Bras. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna Wessels, vijf kinderen boven de 10: Jannes, Hendrine, Gerrit, Abram en Frerik, en een kind onder de 10: Lijsbet.
Jan Kuper. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertien, vier kinderen boven de 10: Gradus, Hendrik Jan, Geertruit en Toni, en twee kinderen onder de 10: Jenneke en Gerrit Jan.
Lambert Volkerink. Gezin: Lambert, zijn vrouw, en een zoon Jan, boven de 10.
Marrie de Ronde. Gezin: alleen Marrie.
De weduwe Kooij Geerlig. Gezin: de weduwe en drie kinderen boven de 10: Berend, Fenneke en Harmina.


Pg. 32v-33.


Willem Fr. Letteboer. Gezin: Willem, zijn vrouw Jenneken, en vier kinderen onder de 10: Frerik, Jan, Jannes en Fenneken.
Hoek Harmen. Gezin: Hoek Harmen, zijn vrouw Aele, een kind Janna boven de 10, een kind Jannes onder de 10, en een vrije man Hendrik Vrilink de olde met zijn vrouw Janna en dochter Aalken.
Roelof van de Were. Gezin: Roelof, zijn vrouw Fenne, en een kind boven de 10: Aalken.
De weduwe Albert Meijer. Gezin: Albert, een kind boven de 10: Jan Hendrik, en een kind onder de 10: Jan.
Gerrit Hotten. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, een kind boven de 10: Henrike, en twee kinderen onder de 10: Geertruit en Jan.
Gerrit W. Letteboer. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Hendrika, een kind onder de 10: Fenneken, een weversknecht Jan Hendrik, en Fenneken, de halfzuster.
Gerrit Hinnen. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Hendrina, een zoon Jannes boven de 10, en vier kinderen onder de 10: Geertruit, Jenne, Janna en Jan.
Gerrit Henriksen Scholte. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Wilmken, en een dochter Hendrika, onder de 10. Jan van de Kolk, zijn vrouw Swenne, en Hendrik Swiers zoon wonen bij hen in.
Lambert Letteboer. Gezin: Lambert, zijn vrouw Elsken, een kind boven de 10: Geertruit, en twee kinderen onder de 10: Jannes en Hendrike.
Gerrit Vellekate. Gezin: Gerrit en zijn vrouw Janna.
Hendrik Grobben. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Jenne, en drie kinderen onder de 10: Jan, Jannes en Jan Hendrik.
Gerrit Letteboer. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Geertruit, een kind boven de 10: Gerrit, en drie kinderen onder de 10: Berentien, Fenneken en Joanna.
Pieter Rekers. Gezin: Pieter, zijn vrouw Janna, twee kinderen onder de 10: Jan en Jannes, en Jannes, een weversknecht.
Jan Hen. Henrix. Gezin: Jan Hen., zijn vrouw Trijne, een kind boven de 10: Geertruit, en drie kinderen onder de 10: Albert, Jan en Gerrit Jan.
Lamb. Grobbe. Gezin: Lamb., zijn vrouw Gese, een kind boven de 10: Gerrit, en twee kinderen onder de 10: Jan en Mannes.
Hotten Egbert. Gezin: Hotten Egbert en zijn vrouw Maria.


Pg. 33v-34.


Gast Hendrik. Gezin: Gast Hendrik, zijn vrouw Elske, en 3 kinderen onder 10: Jenne, Aalken en Gerrit Jan.
Hendrik Letteboer. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Berentien, een kind boven de 10: [RG:Witness, een meid Stijne, en Lamb. Mighoop, van de Diakonie, een vrij persoon.
Jan G. Letteboer. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, twee kinderen boven de 10: Jannes, twee kinderen onder de 10: Swenneken en Abraham, en Jan, een weversknecht.
Steven Camerlink. Gezin: Steven, zijn vrouw Jennen, en twee kinderen onder de 10: Leijde en Marie.
Henrik Lammers. Gezin: Henrik, zijn vrouw Hendrina, een kind boven de 10: Mannes, en drie kinderen onder de 10: Gerrit, Geertruid en Lambert.
Jan Vrijlink B.. Gezin: Jan, zijn vrouw Swenne, en een kind onder de 10: Gerrit Jan.
Berent Grobbe. Gezin: Berent, zijn vrouw Hendrine, en vier kinderen onder de 10: Hendrina, Steven, Berentien en Hendrika.
Berent R. van de Were. Gezin: Berent, zijn vrouw Janna, en een kind onder de 10: Hendrik.
Pannen Henrik. Gezin: Pannen Henrik, zijn vrouw Janna, twee kinderen boven de 10: Gerrit Jan en Aaltje, en een kind onder de 10: Fredrik.
Henrik Hinnen. Gezin: Henrik, zijn vrouw Aele, en vijf kinderen onder de 10: Hendrine, Gerrit Jan, Jenne, Jannes en Aele.
Henr. R. van Weere. Gezin: Henr., zijn vrouw Fenne, een kind boven de 10: Hendrina, en drie kinderen onder de 10: Hendrik, Steven en Marijken.
Jannes Eshuijs. Gezin: Jannes, zijn vrouw Mette, en een kind onder de 10: Willemine.
Will. H. Letteboer. Gezin: Will., zijn vrouw Swenne, en vier kinderen onder de 10: Jannes, Steven, Hendrik Jan en Berent.
Frerik Raphuis. Gezin: Frerik, zijn stiefvader Jan Grobbe en zijn vrouw Rap Jenne, zijn broer Mannes, en Willem, onwijs.
Jannes Hinnen. Gezin: Jannes, zijn vrouw Aeltien, een kind boven de 10: Jan, twee kinderen onder de 10: Gerrit en Aalbert, zijn moeder Hendrikien, met een kind Fenne (buiten kennis, boven de 10) en Jan en Marie van de Diaconie.


Pg. 34v-35.


Gerrit Jan Kluppels. Gezin: Gerrit Jan, zijn vrouw Geertruit, drie kinderen boven de 10: Hendrine, Janna en Hermannus, een kind onder de 10: Hendrika, en Jan Hendrik, ziek, een vrij persoon.
Gerrit Wanscher. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, een kind boven de 10: Garrit, twee kinderen onder de 10: Jannes en Willemine, en een meid, Hinne.
Willem Mighoop. Gezin: Willem, zijn vrouw Fenne, drie kinderen onder de 10: Hendrik, Gerrit en Mannes, en Jan, weduwnaar, de vader.
Hindrik Arents kl.. Gezin: Hindrik, zijn vrouw Janna, en twee kinderen onder de 10: Albert en Lammert.
Hendr. Mighoop. Gezin: Hendr., zijn vrouw Anne, en twee kinderen onder de 10: Fredrik en Jannaken.
Jan Brouwer. Gezin: Jan, zijn vrouw Janna, een kind boven de 10: Abram, zijn zoon Jan H. Brouwer, met zijn vrouw Janna, en twee kinderen onder de 10: Gese en Jenne.
Jan Olde Were. Gezin: Jan, wedeman, Cornelia, de bestemoer, een dochter boven de 10: Hendrina, en een zoon onder de 10: Hendrik Jan.
Gerrit Soost. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Harmen, en drie kinderen boven de 10: Willem, Albert en Tryne.
Jannes Lammers. Gezin: Jannes en zijn vrouw Hendrikien.
Berent van de Were. Gezin: Berent, zijn vrouw Fenne, en twee weversknechten, beiden Albert genaamd.
Gerrit Roelofs Leus. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Lijsbet, en een meid Hendrine.
Velt Gerrit. Gezin: Velt Gerrit, zijn vrouw Marie, en twee kinderen boven de 10: Gerrit en Janna.
Jan Bokhoeve. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertien, een kind boven de 10: Jannes, vier kinderen onder de 10: Tonij, Albert, Gerrit Jan en Berentjen, een meid Stine, en Fenne, een bijlopend meisje.
Egbert Mighoop. Gezin: Egbert, zijn vrouw Mette, een kind onder de 10: Harmen Hendrik, Egbert, de vader, Jan Hendrik, een weversknecht, en Jannes, een spoelder.


Pg. 35v-36.


Henrik Olthof. Gezin: Henrik, zijn vrouw Geertruit, en 2 kinderen onder de 10: Hendrika en Willemina.
De weduwe van der Aa. Gezin: de oude vrouw, vier kinderen boven de 10: Hendrik, Fenneken, Gerrit en Aelken, vijf kinderen onder de 10: Gerrit, Swaantien, Fenneken, Jan Paul en Jannes, twee knechten, Jacob en Hendrik, en vijf meiden, Kunne, Gese, Dina, Janna, en Hendrine.
Hag Gerrit. Gezin: Hag Gerrit, zijn vrouw Swenne, twee kinderen boven de 10: Lambert en Frerik, een kind onder de 10: Jan, en Harmen, een weversknecht.
Jan R. Were. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertruit, en een kind onder de 10: Jannaken.
Hend. Hambrugge. Gezin: Hend., zijn vrouw Janna, en drie kinderen onder de 10: Sie, Jan en Jannes, Arent Hambrugge, en zijn vrouw Gese, en Geertruid, de zuster.
Henr. van de Noord. Gezin: Henr., zijn vrouw Gese, een meid Marie.
Henr. Schapedijk. Gezin: Henr., zijn vrouw Anna, een kind onder de 10: Berendine, Trijne, de oude moer, Derk, de hierde, een meid Geertruit, en RG.
Harm ten Hoeve. Gezin: Harm, zijn vrouw Lijsbet, Jenneken, de schoonmoeder, Jannes de zwager, een knecht Gerrit Jan, en een meid Leijde.
Leus Jan. Gezin: Leus Jan, Mannes, weversknecht, Geesken een meid, Aelken, de zuster, en Knire.
Jan Hendrik Wanschers. Gezin: Jan Hendrik, zijn vrouw [RH:Wife], en een kind onder de 10: Jan.
Jan Weerman. Gezin: Jan, zijn vrouw Geertruit, vier kinderen onder de 10: Janna, Berendina, Jannes en Gerrit, de varkenhierde Jan, een meid Janna, en Hendrik, blind, van de diakonie besteet.


Pg. 36v-37.


Egbert van de Kolk. Gezin: Egbert, zijn vrouw Geertruij, drie kinderen boven de 10: Gesina, Hendrine en Gerrit, een dochter Geertruijd onder de 10, en Geesje, een kloppen.
Broekhuis Jan. Gezin: Jan, zijn vrouw Aele, en drie kinderen onder de 10: Fenne, Hendrik en Frerik.
Broekhuis Frerik. Gezin: Frerik, zijn vrouw Fenne, en zes kinderen onder de 10: Jan, Gerrit, Jannes, Frerik, Jenne en Abram.
Jan Schuttenboer. Gezin: Jan, zijn vrouw Aele, en een kind onder de 10: Hindrik.
Ger. v. Leuvik. Gezin: Ger., zijn vrouw Maria, twee kinderen onder de 10: Janna en Lijsbet, en Gese, de zuster.
Harmen Demmer. Gezin: Harmen, zijn vrouw Geese, en drie kinderen onder de 10: Gerrit, Janna en Hendrine, en Fenne, de oude vrouw.
Jan Bruneman. Gezin: Jan, zijn vrouw Aele, en twee kinderen onder de 10: Jannes en Jenne.
Ger. v. Were. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Eva, en twee kinderen onder de 10, Aele en Harmen.
Egbert Gerrits. Gezin: Egbert, weduwnaar, een zoon Jannes boven de 10, een dochter Geertruit onder de 10, en Gerrijt Egberts, de vader.
Gast Jan. Gezin: Gast Jan, wedeman, Jenneken, boven de 10, Hindrik Jan, onder 10, Gast Jan zijn zoon, en Janna, zijn vrouw, en 2 kinderen onder 10, Jenneke en Maria.
Gerrit Raphuis. Gezin: Gerrit Raphuis, zijn vrouw Geese, drie kinderen onder de 10: Janna, Lijsbet en Fredericus, en een kreupele zuster Maria.
Leus Gerrit. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Berendina, twee kinderen onder de 10: Gerrit en Gesina, Albert, een weversknecht, en Gerrit, een vrij persoon.


Pg. 37v-38.


Fredricus Leus. Gezin: Fredricus, zijn vrouw Harmina, een kind onder de 10: Albert, Esken Jenneken, een kloppe (Jenneke Eskes?), Egbert, oud jonkman, en Jan Eskes, weduwnaar.
Gerrit Kluppels. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Griete, een kind boven de 10: Jan, en drie kinderen onder de 10: Gerrit, Willem en Lambert.
Aalbert Kiffen. Gezin: Aalbert, weduwnaar, een dochter Aele Kiffen boven de 10, en een zoon Hindrik onder de 10.
Gerrit van Maethuis. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Elsken, een kind boven de 10: Geertruid, en twee kinderen onder de 10: Swenne en Wilmijna.
Jannes Hendriks. Gezin: Jannes, zijn vrouw Aele, een zoon Lambert onder de 10, en Snijder Lambert de bestevaer.
Hendrik Hinnen van Slamp. Gezin: Hendrik, zijn vrouw Aele, twee kinderen onder de 10: Hendrina en Egbert, een knecht Berent, en een meid Fenne.
Jannes Grobben. Gezin: Jannes, zijn vrouw Geertruid, drie kinderen onder de 10: Janna, Willem en Jan, en Alb. Ibbenhorst, de schoonvader, met een dochter Maria van de Ibbenhorst.
Gerrit Kesselaer. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Aele, een zoon Lammert boven de 10, en een dochter Elsken onder de 10.
Jannes Kesseler. Gezin: Jannes, Gerrit, de broer, en een meid Gese.
Jan Egbers. Gezin: Jan, zijn vrouw Aele, vier kinderen boven de 10: Jannes, Jan Hendrik, Berent en Jan, en twee kinderen onder de 10: Aalken en Tonij.
Hindrick Ruinx. Gezin: Hindrick en zijn vrouw Hindrina, een meid Aele, en Enne, de kleine meid.
Jan in de Wanscher. Gezin: Jan, zijn vrouw Engele, vier kinderen boven de 10: Albert, Geese, Gerrit en Jan Hendrik, en de weduwe Ger. Kieler met twee kinderen onder de 10.


Pg. 39.


Ger. Cremer. Gezin: Gerrit, zijn vrouw Judith, zes kinderen boven de 10: Leide, Harmine, Aalken, Gerrit, Jan Hendrik en Johanna, een kind onder de 10: Jan, een knecht Hendricus Robbenhaar, en drie meiden, Aale, Dina van de Weere, en Geese.
De weduwe Weiteman. Gezin: de weduwe, 4 kinderen onder de 10, en Dine.Lijst van personen die ingezetenen zijn van Stad Almelo
Lijst van personen in Stad Almelo die door de Diakonie worden onderhouden
Lijst van personen in Stad Almelo die wegens onvermogendheid hun belasting niet kunnen betalen.